Verzekeringen en garantie

Verzekeringen

Bent u eigenaar van de auto dan bepaalt u zelf waar uw auto wordt hersteld . Veel verzekeraars willen u via de groene kaart, naar een bepaald bedrijf sturen voor schadeherstel en ruitreparatie.
Hierdoor lijkt het vaak dat dit uw enige keuzemogelijkheid is. Maar het is géén verplichting om naar een door de verzekering uitgekozen bedrijf te gaan. U bepaalt zelf waar Uw auto wordt hersteld.

Dus neem bij autoschade eerst contact op met Autoschade W.P. Dekker. Wij regelen de schade-afhandeling met de verzekering.

Eigen risico en Leenauto

Vaak wordt verteld door de verzekering, dat kleinere bedrijven geen eigen risico rekenen en geen gratis leenauto verstrekken. Dat is niet waar! Ook bij ons heeft u geen eigen risico en staat een leenauto klaar, die u direct kunt meenemen. Het enige wat wij vragen is om de leenauto weer afgetankt te retourneren.

Rechtsbijstand en Casco dekking

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten, regelen zij de schuldvraag. Ook kan het een voordeel zijn, omdat soms de kosten van betaalde rechtshulp niet of maar gedeeltelijk te verhalen zijn. Bijvoorbeeld wanneer de aansprakelijkheid van de tegenpartij niet valt te bewijzen. U heeft recht op rechtsbijstand indien u volledig casco verzekerd bent en de tegenpartij bij het ongeval aansprakelijk is. De schade wordt rechtstreeks op de tegenpartij verhaald. Met een rechtsbijstand heeft u hier dan geen omkijken meer naar.
Bent u WA of WA beperkt casco verzekerd, maar heeft u geen rechtsbijstand afgesloten? Dan moet u zelf de schade verhalen op de tegenpartij.

Garantie

Conform onze brancheorganistatie Focwa Eurogarant waarbij Autoschade W.P. Dekker is aangesloten. Vraag naar de voorwaarden.