Met schade naar ons bedrijf

Kom rechtstreeks naar Autoschade W.P. Dekker, of u belt voor een afspraak om de schade te beoordelen. Er worden meestal digitale foto’s van de auto gemaakt, om de schade zo goed mogelijk vastgelegd te hebben. De schadebehandelaar maakt een calculatie/taxatierapport, waarin staat hoeveel het ongeveer gaat kosten, of er eventueel onderdelen besteld moeten worden en hoe lang de reparatie ongeveer gaat duren. Daarna vernemen wij graag dat u uw auto bij ons laat repareren.

Welke papieren neemt u mee

  • Geldig rijbewijs
  • Kentekenbewijzen (deel 1a en 1b)
  • Europees schadeformulier
    Vul de voor- en de achterkant van het formulier in en onderteken het, ook door de tegenpartij.  Als u op het formulier niet voldoende schrijfruimte heeft, kunt u aanvullende gegevens afzonderlijk meezenden.
  • Groene kaart
    Dit is het bewijs dat uw auto verzekerd is en u krijgt dit van uw verzekeraar of leasemaatschappij en is 1 jaar geldig.

Expertisekosten

Als u voor uw verzekeringsmaatschappij een calculatie/audatexrapport laat maken en u besluit de auto niet te laten repareren, dan zijn hieraan zijn wel kosten verbonden voor het gemaakte rapport. Besluit u wel de auto te laten repareren, dan zijn deze expertisekosten gratis.

Total-loss

Als de auto economisch total loss wordt verklaard, is het financieel niet meer verantwoord om de schade te herstellen. Dit is het geval als de reparatiekosten hoger zijn, dan het verschil in waarde van de auto direct voor het ongeval en direct na het ongeval. De verzekeraar laat biedingen doen op uw auto, zo wordt de restwaarde duidelijk.

Bij technisch total loss is er geen technische mogelijkheid om de auto te herstellen, vaak na brand- of waterschade, of bij hele oude auto’s.

Bij constructive total loss dan bedragen de kosten van reparatie meer dan 75% van de verzekerde waarde.

Bij commercieel total loss dan is de auto niet meer verkopen.

Dagwaarde

Dat is eigenlijk de vervangingswaarde van een auto en wordt bij schatting vastgesteld. Het geschatte/getaxeerde bedrag moet overeenkomen met de prijs die voor een andere vergelijkbare auto betaald moet worden. Bij het bepalen van de dagwaarde is onder meer van belang, de leeftijd van de auto, staat van onderhoud, kilometerstand en gangbaarheid van het merk en type. Bij nieuwere auto’s die casco/all-risk zijn verzekerd wordt de dagwaarde soms bepaald volgens een berekening, zoals in de verzekeringspolis vermeld staat. Bij oudere auto’s is het van belang, om alle facturen van onderhoud aan de auto door te geven aan de expert.